Diagnose PCOS

Mijn man en ik, Gabriëlla, namen 1 maart 2014 deel aan een conferentie. Aan het begin van de bijeenkomst werd gevraagd of iemand pijn had. Ik had, zoals bijna iedere dag, krampen in mijn buik. Ik had namelijk PCOS. Mijn man Ethan wist dat. Hij gaf mij een duw in mijn zij en spoorde mij aan om naar voren te gaan. Tijdens onze huwelijksreis had ik een nierbekkenontsteking gehad. De sterke antibiotica die ik destijds toegediend kreeg per infuus had mijn darmflora helemaal kapot gemaakt. Sinds drie jaar had ik daardoor grote problemen met mijn darmen. Ik kon geen eiwit tot mij nemen, ook van melkproducten, suiker en veel andere producten kreeg ik klachten. Zelfs een glas water veroorzaakte pijn in mijn lichaam. Het ministryteam van de conferentie bad voor mij en de pijn in mijn lichaam verdween direct!

Genezen

Naast dat ik al een tijd last had van buikklachten, had ik ook sinds mijn vijftiende levensjaar het Polycysteus Ovarium syndroom (PCOS). In iedere eierstok had ik zo’n 15 tot 20 cysten. Door deze cysten en PCOS was ik onvruchtbaar. Meerdere artsen hadden mij verteld dat ik nooit zwanger zou kunnen worden. De gynaecoloog wilde de cysten operatief verwijderen, maar omdat daarbij het risico aanwezig is dat de eierstokken beschadigd worden, wilde ik dat niet. In de pauze gingen mijn man Ethan en ik naar de leiders van de conferentie en vertelde dat ik ook last had van PCOS. Ze baden voor de PCOS en vruchtbaarheid in mijn lichaam. Daarna kreeg ik een bovennatuurlijke ervaring: er stroomde een warmte van mijn hoofd, door mijn longen naar mijn buik, waar de warmte ronddraaide alsof ik schoongemaakt werd. In het begin was ik nerveus, maar na een paar minuten ontspande iedere spier zich in mijn lichaam en er kwam een grote vrede over mij. Ik voelde er ervoer diep in mijn hart dat God van mij houdt en dat hij mij op dat moment had genezen! Die middag heb ik alles gegeten wat opgediend werd zonder dat ik krampen kreeg. Ik was zo blij en dankbaar! In mijn hart wist dat de cysten verdwenen waren. Het encounter moment met God werd mijn zekerheid: Hij had mij genezen van PCOS!

Profetisch beeld

In Psalm 113:9 staat: De Heer doet de onvruchtbare huisvrouw wonen als een blijde moeder van kinderen. Ik moest ook denken aan andere onvruchtbare vrouwen in de Bijbel, zoals Sarah, Rebekka, Lea, Rachel, Hanna, Manoch, Ruth en aan Elizabeth, de moeder van Johannes de Doper. Deze onvruchtbare vrouwen in de Bijbel werden allen zwanger en kregen een kind. Na het encounter moment op de conferentie wist dat ik één van deze vrouwen was; hun getuigenis zou ook mijn getuigenis gaan worden. Tijdens de conferentie kreeg ik een beeld van drie kinderen, een onbekende had een profetisch beeld voor mijn man en ik over hoe één van onze kinderen gelukkig tussen Ethan en mij heen en weer sprong. Hoe wonderlijk. Het woord was voor mij al waar geworden nadat mijn gevoel, eigen beeld bevestigd werd door deze prophetie. Ik was zo gelukkig!

Een zoon

Een paar maanden daarna had ik een afspraak bij de gynaecoloog. Hij vroeg of ik Clomid (medicijn voor PCOS) nog innam. Ik zei: “Nee, ik weet dat u niet gelooft in wonderen, maar ik ben genezen door Jezus en ik heb de medicijnen niet meer nodig!”. De gyn antwoordde: “Bid maar rustig verder!”. Toen hij mij onderzocht kon hij geen cysten meer vinden! Sinds de dag dat ze voor mij gebeden hebben, heb ik al mijn vrienden, christen of niet, verteld dat ik genezen was. Dit kon ik doen omdat ik in mijn hart de waarheid wist, dat Hij mij een vreugdevolle moeder zou maken. Hierna bleek dit ook in het natuurlijke waarheid te zijn geworden, mijn lichaam toonde het bewijs aan de gynaecoloog! God is niet als een mens, die zijn woord niet nakomt.

wonderbaby pcos zwanger onvruchtbaar toch mogelijk

Wonderbaby

In januari 2015  zijn wij hele gelukkige ouders van een zoon geworden. We hebben onze zoon Jaydon genoemd, dat betekent: dankbaar; God heeft gehoord. Thank God!Ik schrijf dit alles om je te bemoedigen. Ik ben geen bijzonder iemand, die door God meer geliefd is als jij. God houdt net zoveel van jou en wil jou Zijn liefde tonen. Lees de Bijbel en weet dat Hij direct tot jou spreekt. De beloften gelden vandaag nog precies zo als toen ze geschreven werden. Wij mogen in de Naam van Jezus vooranderen en voor onszelf bidden en grote wonderen verwachten.

In overvloed

De kinderwens van Ethan, mijn man, en van mij was echter nog niet voorbij. “God, ik begrijp het niet: U heeft mij toch genezen? U heeft de cysten uit m’n eierstokken verwijderd en ervoor gezorgd dat ik de eerste de beste keer op een natuurlijke manier zwanger werd van Jaydon met een behandeling die anders tevergeefs zou zijn geweest bij mij. En nu is de hormoonhuishouding die gepaard gaat met PCOS (een hormonale afwijking in de eierstokken) zelfs verergerd!” Ik was behoorlijk verdrietig. Het betekende dat ik me dagelijks meermaals moest spuiten met bepaalde hormonen en dat was geen pleziertje.

Weer in geloof wandelen

Maar, de Heer kent onze verlangens en weet wat wij aankunnen. Dat bleef door mijn gedachten gaan. Hij zorgde ervoor dat juist in deze tijd een nieuwe arts in het ziekenhuis was gekomen, die mij veel vertrouwen gaf en bemoedigde. Hij was ervan overtuigd dat het zou gaan lukken om weer zwanger te worden, maar dat we geduld moesten hebben en de juiste verhouding moesten ontdekken van de toegevoegde hormonen. Acht maanden later was ik daadwerkelijk zwanger! Echter was de vreugde was van korte duur, want in de 7e week verloor ik het vruchtje en kreeg ik een miskraam. Verdriet volgde.

God spreekt persoonlijk

Afspraken bij de gynaecoloog volgde. Een keer op de parkeerplaats van het ziekenhuis naar de auto liep, kreeg ik opeens twee namen ‘toegefluisterd’ door de Heilige Geest. Een rhema woord. Faith & Grace. Toen ik dit hoorde wist ik dat dit de twee namen voor mijn meisjes zouden zijn! Ik vertelde het aan niemand, maar in mijn hart wist ik het zeker en het gaf mij rust en kracht om verder te gaan. De eerstvolgende cyclus was ik opnieuw zwanger. Bij dit begin van de zwangerschap zeg het er goed uit. Opnieuw kon ik m’n vreugde niet op en ‘durfde’ ik blij te zijn, omdat de namen van mijn meisjes immers al ingefluisterd waren. Dat was mijn rhema woord. En wat bleek? Bij de eerst volgende controle bij de gynaecoloog was ik daadwerkelijk zwanger van een tweeling!!! Opnieuw op de parkeerplaats van het ziekenhuis vertelde ik mijn man dat ik deze twee namen voor de meisjes had toegefluisterd gekregen en meteen zei hij: ja, dat zijn de namen voor onze girls! Niet door ons eigen werk, maar uit genade (Grace), door ons geloof (Faith), hebben wij deze meisjes gekregen (Ef 2: 8,9). Kinderen ontvangen is een geschenk van de Heer! Faith en Grace, die in ons gezin wonen, zullen ons altijd aan deze tekst helpen herinneren.

Niets is onmogelijk!

Inmiddels zijn Ethan en ik dolgelukkige ouders van onze drie kinderen. Jaydon is heel erg trots op zijn zusjes, hij is een echte grote broer. Tegelijkertijd adoreren Faith en Grace hun broer. Het hebben van een jongen en een tweeling is behoorlijk intensief en wij hoeven ons geen seconde te vervelen. We zijn de Heer heel erg dankbaar voor deze prachtige pareltjes!

Liefs, Gabriëlla, Eathen, Grace, Faith en Jayden

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.