Wonderbabies?

God spreekt tot ons door persoonlijke stories, ook wel getuigenissen of testimonies genoemd. Waarom zou je testimonies lezen, vraag je je wellicht af? De kracht van een getuigenis is enorm. Een persoonlijk verhaal, een testimonie, laat het karakter van God zien. God veranderd niet. Hij is immers voor altijd dezelfde (Hebr 13: 8) en maakt geen onderscheid tussen wie hij zegent (Hand 10: 34). Wat Hij voor anderen heeft gedaan, kan én wil Hij ook opnieuw voor jouw doen. Het maakt daarom niet uit of je degene goed kent die de getuigenis deelt, of zelfs dat je die persoon alleen van social media kent. Testimonies laten zien dat God vandaag de dag nog wonderen doet, dat dit zijn wil is en dat met Hem niks onmogelijk is!

 

 

 

 

 

 

DO IT AGAIN!

 

 

 

 

 

Wat is een testimonie?

Testimonie betekent in het Grieks: ‘doe het opnieuw’. Het lezen van een getuigenis zet een kracht vrij in de geestelijke wereld om het wonder opnieuw te doen en van hemelse naar aardse atmosfeer te halen. Daarmee wordt een individuele getuigenis een gezamenlijke getuigenis van meer mensen. Dat is Bijbels om te doen, de Bijbel staat immers vol gedeelde en bemoedigende testimonies. De belofte om vruchtbaar te zijn is er immers ook voor jou. Een getuigenis op dit vlak mag jij dus jezelf toe-eigenen.

zwanger worden door geloof in jezus bijbel christen onvruchtbaar onvruchtbaarheid
geduld onvruchtbaarheid wandelen geloof

 

Mindful denken

Daarnaast helpt het lezen van getuigenissen om je denken te vernieuwen naar wat God voor jou klaar heeft liggen op het gebied van zwanger worden enzo. Het gaat daarbij niet zozeer om letterlijk het gedrag van anderen te copiëren en na te doen, want dan zou het ontvangen van wonderen en tekenen door een ‘stappenplan’ of ‘formule’ kunnen werken. Als het zo zou werken zouden veel christenen al heel welvarend zijn op financieel vlak. En dat kan niet de bedoeling zijn van het evangelie, toch? Stories lezen over wonderbabies helpt om jezelf eraan te herinneren dat God ook een (onmogelijk) wonder voor voor deze stellen heeft gedaan. Waarom zou Hij jou dan geen wonderbaby geven als jij in bezit neemt wat jou als kind van God toebehoort? Met dit doel is de rubriek 'wonderbabies' opgericht, om jou te laten zien dat een doorbraak op het gebied van zwanger worden enzo ook voor jou mogelijk is!

 

Continue horen

In Romeinen (10:12) staat dat geloof groeit door het horen van het woord van God. Als je kijkt naar de Griekse grondtekst dan staat er: geloof komt door het continue horen over het volbrachte werk van Jezus. Horen is een werkwoord. Er staat niet 'geloof groeit door het woord van God te hebben gehoord. Of je hoorde het al eerder'. Horen is tegenwoordige tijd, dat vraagt om actie. Geloof is daarmee niet een eenmalige bezigheid. Geloof vraagt dus actie: je iedere dag verdiepen en opnieuw bewust zijn van wie Jezus is en wat Hij voor jou heeft gedaan. De stories die je hier in de rubriek wonderbabies kunnen je hierbij ondersteunen en bemoedigen.

 

geloof groeit door het horen

 

 

 

 

 

JOUW WONDERBABY HIER? MEER INFO?