Visie van ZWANGER &SZO

De visie van ZWANGER &SZO is dat iedereen die gered is, toegang heeft tot een bovennatuurlijke zwangerschap door hetgeen dat Jezus heeft gedaan! Dat is goed nieuws, dat HOOP biedt voor onvruchtbaarheid en medisch gezien onmogelijke en/of uitbehandelde situaties. Jezus heeft al meer dan 2000 jaar geleden afgerekend met alle problemen op het gebied van zwanger worden, zijn en blijven. Door genade en geloof in Jezus volbrachte werk ben jij gered en dus ook al genezen van onvruchtbaarheid! Hij wacht totdat jij je erfenis als zoon en dochter komt ophalen en gaat wandelen in de bestemming en autoriteit die hij jou heeft gegeven (Gal 3: 29).

Dit klinkt makkelijker gezegd dan gedaan. Als je omgeving je niet steunt, (te) veel onbedoelde adviezen geeft of je niet (geheel) begrijpt hoe je wandelt in geloof voor een wonderbaby of, je hormonen op en neer gaan en je God wil zoeken kan het soms onmogelijk lijken om zijn stem te verstaan en te horen wat Hij over jouw (situatie) te zeggen heeft. Hulp daarbij kan dan wenselijk zijn en uitkomst bieden.

 

Waarom een SOZO Sessie?

Het vernieuwen van je denken is een opdracht die God ons geeft, zie ook Romeinen 12 vers 2. Ook op het gebied van vruchtbaar zijn mag je je denken vernieuwen. Het is immers Gods plan voor de mens om vruchtbaar te zijn en kinderen te krijgen (Gen 1: 28). Jesus striemen brachten jou genezing op elk vlak van miskramen en onvruchtbaarheid (Jes 53: 4 & Petr 2: 24). Hoe je je denken kunt vernieuwen en in lijn met Gods gedachten kunt brengen, kan je vinden in diverse MY BLOGS. Het vernieuwen van je denken kost tijd, en vergt inspanning. Soms is het lastig om dit ‘alleen’ te doen en kun je het gevoel hebben dat je niet verder komt in je proces. Er kunnen bepaalde diep gewortelde gedachtepatronen zijn, waardoor je de waarheid vanuit de Bijbel niet in je hart kunt aannemen. Deze diep gewortelde gedachtepatronen kunnen een belemmering vormen, waardoor je niet persoonlijk kunt zien en/of ervaren wie God voor jou is en wil zijn op het gebied van vruchtbaarheid.

 


SOZO 

Waar in de Bijbel het Nederlandse Woord ‘gered’ staat, kun je vervangen door het woord ‘SOZO’. Dit woord SOZO is te vinden in de originele grondtekst van de Bijbel en is afkomstig uit het Grieks. SOZO betekent in het Nederlands:

 

 

            lichamelijke, fysieke en mentale genezing, bevrijding,

vrij gezet, er is betaald voor, heel gemaakt,

hersteld, vrij van oordeel en veroordeling! 

 

 

 

Proef en zie!

De Bijbel schrijft: proef en geniet van wie God is (Psalm 34: 8). Daarmee wordt bedoeld dat je voor jezelf mag ervaren wie Hij is! Je kunt bijvoorbeeld wel ‘weten’ met je ratio dat Hij een goede Vader is en alle Bijbelteksten opnoemen vanuit je geheugen. In je hart kun je je er anders over voelen en dit niet zo ervaren. Onbewust kun je bijvoorbeeld nog steeds denken dat hij je straf omdat … en dat je daarom geen wonderbaby krijgt. Hoe kun je naar God toegaan voor een wonderbaby als je diep van binnen denkt dat hij je straft en dat je het niet verdiend? Deze gedachte kan je weerhouden om te ontdekken wie Hij is en naar hem toe te gaan.

proef en zie dat God goed is psalmen
hart is bron van het leven zwanger worden sozo sessie

Je hart: de bron van het leven

Het gaat God om wat je gelooft je hart! De hart is immers de bron van het leven (Spr 4: 23). Het is dus wijs om naar je eigen hart te kijken, om te ervaren en te omarmen wat er in je hart omgaat. Wat geloof je daadwerkelijk in je hart over of Jezus alles op zich nam? Of je genezen bent van onvruchtbaarheid? Je toekomst? Dat Hij goed en trouw is? God is trouw en houdt zich aan zijn woord, dat staat meerdere keren in de Bijbel. Maar als je bijvoorbeeld in het verleden door diverse personen verlaten bent in je omgeving, dan kan het lastig zijn om in je hart aan te nemen dat God trouw en goed is. Je eigen verleden kan je ervaring over wie God is en wat Hij voor jou wil doen in de weg staan.

Onbewuste triggers door onvruchtbaarheid

Onvruchtbaarheid kan ook allerlei thema's uit het verleden omhoog halen met bijbehorende gevoelens en emoties. Een aantal voorbeelden die ik in de praktijk ben tegen gekomen is dat je het idee kan hebben dat je niet gezien wordt door God (want zwanger worden lukt niet), niet goed genoeg bent als moeder (heb je wat fout gedaan), het aan niemand wil vertellen (want je valt dan door de mand, omdat je leven op orde lijkt), je gewend bent dat als je hard werkt je resultaat krijgt (en dat lukt niet met zwanger worden) of je schuldig en schaamte voelt naar je omgeving (je kan je schoonouders geen kleinkind geven). Deze triggers en patronen uit het verleden die (onbewust) spelen maken het wandelen in geloof voor een wonderbaby gecompliceerder en kunnen een 'heel SOZO hart' in de weg staan.

triggers emoties oproepen door onvruchtbaarheid leef vanuit je hart
sozo sessie als zwanger wordnen niet vanzelf gaat

Belemmerende gedachten

Het weten en diep ervaren in je hart dat God een goede, liefdevolle vader is die het beste met je voorheeft -ook op het gebied van kinderen krijgen- kan dan soms moeilijk zijn om aan te nemen en te geloven diep in je hart. Ook kan onvruchtbaarheid diverse thema's uit je leven triggeren waardoor andere pijn naar voren komt.

Vanuit mijn achtergrond als lotgenoot, psycholoog en pastoraal medewerker wil ik je graag verder helpen om deze belemmerende gedachten boven tafel te krijgen. Zodat jij verder kunt leven, in verbinding met jezelf, anderen om je heen en met Jezus. Dat is het doel van een SOZO Sessie.

Wil je weten wat voor impact een SOZO Sessie op mijn leven had? Lees dan de Blog: Hoe kun je van jezelf houden als zwanger worden niet vanzelf gaat?

Wat is een SOZO Sessie? 

In een SOZO Sessie kijken we samen naar deze (oude) gedachtepatronen en triggers, waar deze zijn ontstaan in het verleden en vragen we God om zijn persoonlijke openbaring aan jou over deze blokkades, zodat jouw hart heel gemaakt en vrij gezet is. Het doel hiervan is dat je je relatie met Hem kan verdiepen en kan wandelen in de waarheid die Hij voor jou heeft klaarliggen op het gebied van zwanger worden enzo.

Wil je meer weten over de achtergrond en het ontstaan van SOZO Sessies, neem dan een kijkje op de website van Bethel SOZO.

Hoe lang duurt een SOZO Sessie?

Een SOZO Sessie duurt 1.5 – 2 uur en vindt plaats in Etten-Leur (bij Breda).

Hoeveel kost een SOZO Sessie?

Een gift wordt op prijs gesteld, maar is niet verplicht.

Wegens de corona crisis is ZWANGER &SZO op dit moment niet in staat om SOZO Sessies te houden. Een persoonlijk gesprek via Social Media is mogelijk. Neem contact op voor meer informatie. 

 

 

 
 
 

MEER INFO? INTERESSE?