Je hebt gehoord dat je geen kinderen kunt krijgen, of dat het een moeilijk proces gaat worden. Wellicht geloofde je het niet toen je dit te horen kreeg, of werd je heel erg verdrietig of ontzettend boos. Misschien heb je zelf ervaren dat het maand in maand uit niet lukt en moet je maar daarmee zien te dealen. Als vrouw - maar zeker ook als man - kun je hier enorm last van hebben. Het niet kunnen krijgen van kinderen kan een grote impact hebben op alle terreinen van je leven en kan je relatie(s) onder druk zetten.

Jouw relaties

Je kunt het gevoel hebben dat je eigen lichaam je in de steek laat: zwanger worden, een kind dragen en baren! Dit gevoel kan ook een enorme invloed hebben en druk uitoefenen op je relatie. Want, de manier waarop jij dit verwerkt en omgaat met het proces van zwanger worden, kan verschillen van je partners verwerkingsproces en mindset. Dit kan zich uiten in de te maken keuzes, bijvoorbeeld in hoe ver je wilt gaan met vruchtbaarheidsbehandelingen. Maar ook in hoe je in het leven staat, met elkaar communiceert in de dagelijkse praktijk en niet onbelangrijk: je sex-leven.

Sociale omgeving

Daarnaast heeft onvruchtbaarheid ook invloed op de sociale omgeving. Als het om je heen alleen maar over babies gaat kun je ervaren dat het jou niet gegund is. Gevoelens van jaloezie kunnen optreden en gedrag als vermijding, boosheid, frustratie en depressie kan (geheel logisch) de bovenhand gaan voeren in je leven, met negatieve effecten tot gevolg. Onvruchtbaar zijn kan allerlei ervaringen uit het verleden oproepen waardoor je verstrikt raakt en geen hoop meer hebt op een betere of positieve toekomst. Het is dan lastig om te focussen op Gods waarheid en op wie Hij is. Ervaren dat God goed, trouw, liefde, de voorziener en de genezer is, ondanks wat je emoties je ook zeggen of doen laten geloven is een proces wat veelal niet vanzelf gaat. Handvatten, steun en bemoediging hebben bij hoe je dit doet is dan behulpzaam.

In verbinding blijven

Hoe ga je om met onvruchtbaarheid in je relatie met je partner, maar ook met God? Met jezelf, je partner, anderen om je heen en je relatie met Jezus: hoe zorg je dat je in verbinding blijft? En hoe kun je overeind blijven, terwijl iedereen om je heen (gemakkelijk) zwanger wordt? Voor de buitenstaander(s) van een onvruchtbaar stel: hoe kun je de beste vriend(in) zijn die er maar is?

BLOGS OVER RELATIE & ONVRUCHTBAARHEID

Mocht je naar aanleiding van deze BLOGS vragen hebben, neem dan contact met ZWANGER &SZO op. ZWANGER &SZO hoort graag met welke vraag jij rondloopt die je graag beantwoord wil zien.
ZWANGER &SZO bidt dat bij het lezen van deze BLOGS de Heilige Geest je ogen zal openen en dat Hij persoonlijk tot je zal spreken!

kunst vergelijken vruchtbaar onvruchtbaar

Jezelf vergelijken met anderen #zij al(weer) zwanger

Jezelf vergelijken met een ander. Ik betrap mijzelf erop dat ik dit dagelijks doe. Social Media maakt het dan ook makkelijk om jezelf te vergelijken: je scrolt door de levens van anderen en ziet en ervaart wat voor leuk en fantastisch leven zij leiden. Onbewust vergelijk ik mijzelf met wat

zwanger worden door geloof in jezus bijbel christen onvruchtbaar onvruchtbaarheid

3 tips om sex leuk te houden, als zwanger worden niet vanzelf gaat

Sex. Zwanger worden. Het ‘bloementjes en de bijtjes’ verhaal. Een op de zes stellen heeft te kampen met problemen op het gebied van zwanger worden en zwanger blijven. Als het geduld je begint op te breken en blijkt dat het niet ‘zomaar’ even gepiept is om zwanger te raken kan

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.