Onvruchtbare Rebekka

Rebekka was onvruchtbaar, ze kon geen kinderen krijgen. Haar man, Isaak bad voor haar vruchtbaarheid. God verhoorde zijn gebed. Rebekka zoekt Gods aangezicht over de kwestie van kinderen. Ze wil een duidelijk antwoord. Ze moest echter, net zoals Sarah, nog een aantal jaar wachten voordat zij haar wonderbaby mocht ontvangen. Rebekka had geduld en uiteindelijk volgde haar wonderbaby (Genesis 25).

Wachten op

Het werken voor genezing, erop ‘wachten’, of straffend gedrag van God naar ons toe past niet bij het Nieuwe Convenant dat wij met Jezus hebben. Thank God! We hoeven niet meer vanuit religie te leven om wat van God gedaan te krijgen, maar mogen leven vanuit relatie met Jezus. Dat is pas goed nieuws – het evangelie! Geduld is het menselijk uithoudingsvermogen samen met de genade van God. Dit gecombineerd geeft ons als mens de mogelijkheid om Gods aangezicht te zoeken in het gebed, totdat we antwoord op onze gebeden hebben gekregen (Jac 5:7-8). Wat deze tekst -naar mijn mening- betekent is dat het tijd kost om ons denken te vernieuwen naar Gods denken, het nieuwe convenant denken, onze situaties bekijken vanuit de ‘mind of Christ’. Dat kost ons energie. In dat opzicht mogen we geduld en compassie hebben naar onszelf toe. Je focus verandert dan vanzelf naar ‘wie is Jezus’ in plaats van ‘ik moet geduld hebben voor de baby’.

Voorziening is voor nu

Als nieuw convenant christenen mogen we echter staan op wat Jezus al voor ons heeft volbracht, meer dan 2000 jaar geleden! Niet voor niets staat er in Hebr. 11:1 Nu, de substantie van geloof … Het gaat om nu, tegenwoordige tijd! Wij hoeven dus niet meer te wachten op genezing. God wacht alleen nog maar totdat jij bij hem komt, om je erfdeel op te halen (Gal 3:29). Om ons denken te vernieuwen, dat kost tijd. Dat is het aandeel wat wij hebben en ons naaruit mogen strekken: dat wij zijn zoals Hij is!

Izaak bad tot de Heer voor zijn vrouw, want zij was onvruchtbaar en niet in staat om kinderen te krijgen. De Heer antwoordde zijn gebed, en zijn vrouw Rebekka werd zwanger (Gen 25:21).

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.