Waarom ZWANGER &SZO?

Ons verhaal

Na ‘onvruchtbaar’ -en medisch gezien uitbehandeld- te zijn, konden Ruben en Eveline hun kinderwens niet naast hun neerleggen. Ze gingen op zoek naar wat er in de Bijbel staat over vruchtbaarheid, kinderen krijgen en genezing. Daarin ontdekte zij dat ieder die in Jezus volbrachte werk gelooft en gered is, toegang heeft tot een bovennatuurlijke en wonderbaarlijke zwangerschap! Dat is goed nieuws, dat HOOP biedt voor onvruchtbaarheid en medisch gezien onmogelijke en/of uitbehandelde situaties.

Eveline over het ontstaan van ZWANGER &SZO: 'In mijn zoektocht vond ik weinig hoopvolle informatie in de christelijke wereld over onvruchtbaarheid en wandelen in geloof vanuit het perspectief van het volbrachte werk van Jezus. Ook miste ik bemoedigende verhalen en getuigenissen waarmee ze geloof kon bouwen voor een eigen baby. Nadat wij onze eerste wonderbaby ontvingen, groeide het verlangen om (christelijke) onvruchtbare stellen uit te dagen om op zoek te gaan wat er mogelijk is door Jezus. Tada.. ZWANGER &SZO werd geboren! Ik hoop dat de blogs je aansporen en uitdagen om je relatie met Jezus te verdiepen in wellicht een van de moeilijkste periodes uit je leven.'

WANT MET GOD IS NIKS ONMOGELIJK

LUK 1: 37

Visie en missie

ZWANGER &SZO is een platform voor (christelijke) stellen die kampen met onvruchtbaarheid. Onder onvruchtbaarheid verstaat ZWANGER &SZO: ‘elke vorm van problemen en disfunctioneren op het gebied van zwanger worden, zwanger zijn en een zwangerschap op een gezonde manier uitdragen tot en met de uitgerekende datum.’

ZWANGER &SZO wil jou uitdagen om de reis aan te gaan om te ontdekken wat er voor jou klaarligt door Jezus’ volbrachte werk, zodat jij SOZO bent op het gebied van zwanger worden enzo! Immers, met God is niets onmogelijk. Wat Hij al in het verleden heeft gedaan, wil Hij weer doen. Hij is en blijft dezelfde, gisteren, vandaag en voor altijd. Bovendien heeft God geen lieverdjes of ‘voorkeurs’ stellen die Hij wil zegenen met een wonderbaby. Door Jezus zijn alle beloften immers ‘Ja & Amen’. Via MY BLOGS schrijft ZWANGER &SZO over de praktische toepassing van Bijbelse principes op het gebied van vruchtbaarheid en genezing, zonder daarbij een formule te creëren voor het ontvangen van een wonderbaby. Ook maakt ZWANGER &SZO ongestelde vragen en taboes over onvruchtbaarheid binnen de christelijke wereld bespreekbaar. Een teken van de beloften van God aan ons is de regenboog. Het logo van ZWANGER &SZO staat daarom symbool voor het convenant wat wij met hem hebben.

Thema's

Regelmatig publiceert Eveline, het gezicht achter ZWANGER &SZO BLOGS vanuit één van de onderstaande vier kernwaarden als thema’s van ZWANGER &SZO. Centraal in de blogs staat hoe te wandelen in geloof, vol hoop, waarin je rust kunt ervaren en in contact en verbinding kunt blijven met Jezus, je partner en jezelf.

GELOOF

Wat voor rol speelt geloof in het proces van zwanger worden of blijven? Hoe kun je door geloof bergen verzetten? Is het nodig om geloof (op) te bouwen? Wat zegt de Bijbel over onvruchtbaarheid en miskramen?

LEES MEER

HOOP

Hoe kun je hoop (blijven) houden als je onvruchtbaar bent of zwanger worden of blijven niet vanzelf gaat? Heeft het hebben van hoop zin? Hoe kun je omgaan met teleurstellingen en slecht nieuws?

LEES MEER

MINDFUL

Hoe kun je relaxed blijven en geduld hebben? Vrede en rust ervaren waar Jezus over spreekt, als zwanger worden of blijven niet vanzelf gaat? Wat kun jij doen om genezing door Jezus te ontvangen? Wat kun je doen?

LEES MEER

RELATIE

Hoe ga je om met slecht nieuws in je relatie met je partner, maar ook in je relatie met God? Hoe kun je Gods stem verstaan en een persoonlijke relatie opbouwen? Hoe kun je overeind blijven, terwijl iedereen om je heen zwanger wordt?

LEES MEER


What else?

In het dagelijks leven werkt Eveline als arbeid en organisatiepsycholoog, Ruben werkt als dokter in de Randstad. In hun vrije tijd hebben zij het liefst diepe gesprekken, houden zij van sporten, lekker tafelen.. creatief bezig zijn (lees: verbouwen) en God aanbidden. Inmiddels is Loïs een vrolijke peuter, die erg houdt van boeken lezen, verven en dansen. Op dit moment volgen Ruben en Eveline het eerste jaar van de Bethel Supernatural School of Ministry in Redding in Californië in de USA om meer Bijbelkennis op te doen en God beter te leren kennen.

als zwanger worden lastig is onvruchtbaarheid hoe ga je er als christen mee om

MEER INFO, GEBEDSWENS, SOZO SESSIE, WONDERBABY?