Nieuwe eicellen

Laatst schreef ik over de vals positieve zwangerschapstest die ik had. Komt dat voor? Ja, dat komt voor! Maar niet vaak (gelukkig). Als je vervroegd in de overgang bent en dus al in de menopauze, kun je soms HcG in je bloed hebben. En dat was in mijn geval dus ook zo. Dat leidde mij wel even af van wat ik geloof en waar ik voor sta, namelijk dat met God niks onmogelijk is! Dat heb ik namelijk al eerder in mijn leven meegemaakt. Ik ben immers zwanger geworden van onze mooie dochter, zonder eicellen en met een AMH van < 0.1. Bovendien had ik meer dan 1 jaar niet gemenstrueerd. Dat is de grens om te bepalen dat je uit de overgang bent samen met corresponderende FSH, LH en AMH waarden. Maar ja, als je al 21 maanden (na de bevalling) ook weer niet ongesteld bent geworden dan is het wel serieus.. in de zin van: geloof ik het echt in mijn hart dat ik nieuwe eicellen heb, weer zwanger ga worden en dat een tweede kind dus ook vanzelfsprekend is?! Heer, doe het wonder opnieuw!

Nieuwe eicellen? Hoe dan?

Eicellen en de overgang

In de vorige blog schreef ik ook over de reden waarom ik gestopt ben met het innemen van het medicijn Femoston. Dit medicijn neem ik in omdat ik medisch gezien geen eicellen heb, en daardoor een tekort aan Oestrogenen en Progesteron. Kort gezegd zorgen deze hormonen ervoor dat de rest van mijn lichaam de benodigde hormonen ook binnenkrijgt, bijvoorbeeld voor de botopbouw.

Uitstappen in het profetische

Wij (mijn man en ik) hadden het op ons hart om met het medicijn Femoston te stoppen en dit te benaderen als stoppen met de pil, zoals ‘normale’ vruchtbare stellen ook doen. Het stoppen van medicatie makes no sense – het zou alleen maar moeten leiden tot meer klachten. Want zonder de medicijnen zou ik medisch gezien weer in de overgang/menopauze terechtkomen en alle bijbehorende klachten krijgen. Het stoppen van Femoston leidde na 2 weken inderdaad tot de overgangsklachten. Ik had even een gedachtenslippertje. Na 3 weken ook nog, totdat ik een vals positieve zwangerschapstest in mijn handen had. Dat. Dus. Tot. Zover.

Wonderen bestaan!

Maar.. wat is er nou gebeurd?! De afgelopen maand, na de test, kreeg ik symptomen van opbouw van mijn baarmoederslijmvlies! Dus: ik ga of zwanger of ongesteld worden! En nu, 6 weken erna, ben ik gewoon ongesteld geworden! Wat een wonder! Again! Wonderen gebeuren dus ook vandaag de dag nog.

Eisprong

Je begrijpt, dit is een HEEEL groot iets voor mij! Want dat betekent dat er een eisprong is geweest. Dat ik nieuwe eicellen heb. En dat ik dus binnenkort zwanger ga worden! Dat wist ik al – want ja, in Jezus ben ik vruchtbaar en heb ik geen prematuur ovarieel falen (POF/POI). Ik ben een nieuwe schepping. Ik vermag alle dingen, in Hem die mij kracht geeft (2 Cor 5:17 & Joh 15:3-5 & Fil 4:13). Hij maakt mij een vreugdevolle moeder van kinderen (Psa 113:9)!

I feel you

Ik snap dat als je dit leest dat je wellicht een hele andere associatie met ongesteld worden hebt, namelijk dat je niet zwanger bent. En dat dat echt ontzettend *** is. En dat je hier niet aan herinnerd wil worden. Dat mag. I feel you. In mijn geval is het gevoel bij ongesteld worden omgekeerd: ongesteld worden betekent dat er hormonen aan het werk zijn om mijn baarmoeder klaar te maken! En dat er een wonder gaat gebeuren.

Ook voor jou

Met deze blog wil ik je dan ook bemoedigen, om op zoek te gaan naar wat er voor jou klaarligt door wat Jezus heeft gedaan. Want, als het voor mij mogelijk is.. dan is het ook voor jou mogelijk! Ik ben niet meer geliefd, bijzonder, of wat dan ook. God zegt zelf dat Hij geen onderscheid maakt tussen zijn kids. Door genade, mag jij – en ik – ontvangen, door degene die zijn leven heeft gegeven: Jezus! Volg MY BLOGS en zie het gebeuren, dat met God niks onmogelijk is! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.