Bergen verzetten door geloof

Het klinkt zo makkelijk: door geloof kun je bergen verzetten! Deze tekst uit Mattheus heb je wellicht al vaak gehoord (zie de versen 17:20 & 21:21). Maar, kan dat ook echt door geloof bergen verzetten? Met andere woorden, kun jij van de status ‘onvruchtbaar’ weer of wel ‘vruchtbaar’ worden? En zo ja, hoe werkt dat dan in de praktijk? Wat moet je met emoties en geloof? En niet geheel onbelangrijk: in ‘wat’ moet je dan geloven? Kortom: wat houdt geloof in Jezus praktisch gezien in? Dit zijn veelgestelde legitieme vragen die leven onder christenen waarbij zwanger worden niet vanzelfsprekend is. Deze vraag hield mij ook bezig tijdens mijn wandel en zoektocht naar hoe ik zwanger kon worden na onvruchtbaar verklaard te zijn. Vandaar dat ik de vragen die ik had tijdens mijn reis in geloof op papier heb gezet door middel van MY BLOGS.

Geloof bouwen

Een andere vraag die je bezig kan houden is hoe je als christen je geloof kunt bouwen of doen laten groeien. Of het nodig is om geloof te bouwen voor het ontvangen van een wonderbaby of een genezing van onvruchtbaarheid/miskraam? Wat zegt de Bijbel en Jezus over geloof? Hoe wandel je met je emoties, schommelende hormonen in geloof? Wat zijn ‘tools’ die de Bijbel en Jezus noemt die je helpen om te leven in geloof, in plaats van naar je omstandigheden? Dit zijn allemaal vragen die er in je om kunnen gaan als zwanger worden of blijven niet vanzelf gaat, of als iemand uit je omgeving te kampen heeft met problemen op het gebied van vruchtbaarheid.

Ongestelde vragen over geloof

Een van de moeilijkste vragen die er wellicht is betreft 'waarom ben ìk nou onvruchtbaar'? Hoe komt dat? En hoe komt het dat de een al een wonder heeft? Is het krijgen van kinderen dan niet voor iedereen bestemd? De ‘waarom’ vraag wordt veelal vermeden en wordt als ‘lastig ervaren’ door veel christenen. ZWANGER &SZO wil deze vragen bespreekbaar maken, want deze vragen horen er ook bij.

GELOOF en zwanger worden

Kortom, in de sectie GELOOF worden vragen over wat voor rol geloof speelt in het proces van zwanger worden of blijven besproken. De onderstaande blogs gaan nader in op deze GELOOF gerichte vragen.

BLOGS OVER GELOOF & ONVRUCHTBAARHEID

Mocht je naar aanleiding van deze BLOGS vragen hebben, neem dan contact met ZWANGER &SZO op. ZWANGER &SZO hoort graag met welke vraag jij rondloopt die je graag beantwoord wil zien.
ZWANGER &SZO bidt dat bij het lezen van deze BLOGS de Heilige Geest je ogen zal openen en dat Hij persoonlijk tot je zal spreken!

be still rhemawoord onvruchtbaarheid

Be Still & Know

Rhema woord voor 2e kindje In de blog gevecht van onvruchtbaarheid beschrijf ik dat ik een periode vast zat in de strijd tussen mijn ratio en gevoel. Daarom heb ik besloten om iedere avond een moment te nemen om stil te zijn voor Gods aangezicht in de toekomstige kamer van

hoop onvruchtbaarheid stem geloof jezus bijbel christen onvruchtbaar onvruchtbaarheid

Wat jou gaat helpen in de strijd van onvruchtbaarheid

Het rhema woord, het encounter moment over Jezus volbrachte werk. Het zette mijn leven compleet op z’n kop. Deze encounter veranderde mijn denken over mijn situatie van de vervroegde overgang. Ik wist dat het voor mij met God samen niet onmogelijk zou zijn om een zwanger te worden met een AMH

rhema onvruchtbaar bijbel wonderbaby

Een woord dat mijn leven op z’n kop zette!

In de Blog ‘Onvruchtbaar. Wat kan ik doen? HELP! omschrijf ik mijn zoektocht naar wat ik kon doen om zwanger te worden, om God te bewegen om mij een wonder te geven en ons vruchtbaar te maken. Ik wist met mijn hoofd dat voor God niks onmogelijk was, maar wist

geloof in jezus bijbel christen onvruchtbaar onvruchtbaarheid

Jezus. Waarom ben ik onvruchtbaar en heb ik miskramen?

Te simpel? Jezus’ striemen brachten ons genezing en daarmee ook genezing voor alle problemen op het gebied van onvruchtbaarheid en miskramen. Het klinkt zo makkelijk en simpel. Gewoon ‘even geloven’ in Jezus volbrachte werk, waar ik veelal in MY BLOGS over schrijf. Hoezo ben ik SOZO, want ik heb nog steeds

bijbel onvruchtbaarheid sarah

Wall of fame in de Bijbel

Sarah’s Walk of Fame Sarah is een van de meest bekende vrouwen uit de Bijbel. In Genesis 16 vers 1 kunnen we lezen dat zij als vrouw van Abraham geen kinderen kon krijgen. Met andere woorden: Sarah was onvruchtbaar. Ze was al uit de overgang en daarmee post-menopauzaal. God deed

bijbel onvruchtbaarheid geloof christen kinderwens fertiliteit wonder jezus

Hoe je ‘geloof kunt bouwen’ voor een wonderbaby

Hoe kan ik geloof bouwen voor een wonderbaby? Dit is een veelgestelde legitieme vraag onder christenen. Deze vraag hield mij ook bezig tijdens mijn wandel en zoektocht naar hoe ik zwanger kon worden na onvruchtbaar verklaard te zijn. Op een of andere manier circuleert er in de christelijke wereld de

handelen in geloof vruchtbaarheid voor een wonderbaby

De beste spiegel die ik ooit heb gekregen …

Handelen in geloof Om mijn vorige blogs schrijf ik over het hebben van geloof waarmee je bergen kunt verzetten, dat je niet voor geloof hoeft te werken of geloof hoeft te bouwen. Geloof hebben voor een wonderbaby is vertrouwen in degene die dit mogelijk kan maken, doordat Hij al de

onvruchtbaarheid bijbel christen

Onvruchtbaarheid en de Bijbel

Onvruchtbaarheid en de Bijbel Heb je ‘slecht’ nieuws gekregen van de gynaecoloog of lukt het simpelweg gewoon niet om op een natuurlijke manier zonder medische ingrepen zwanger te worden? God (de Bijbel) zegt dat je kan wel zwanger worden. En dat is ook zijn wil! Hoe weten we wat Zijn wil

geloof onvruchtbaar christen bijbel

Een wonderbaby ontvangen: is dat een kwestie van geloof?

‘Als je een groot geloof heb, dan kun je bergen verzetten’. Een veelgehoorde uitspraak binnen de christelijke wereld. Maar wat houdt een groot geloof dan precies in? Wanneer heb je genoeg geloof? Dit was een gedachte die ik had nadat ik het nieuws kreeg onvruchtbaar te zijn. Andere gedachten waren:

geloof bijbel onvruchtbaarheid jezus wonderen

GELOOF

Bergen verzetten door geloof Het klinkt zo makkelijk: door geloof kun je bergen verzetten! Deze tekst uit Mattheus heb je wellicht al vaak gehoord (zie de versen 17:20 & 21:21). Maar, kan dat ook echt door geloof bergen verzetten? Met andere woorden, kun jij van de status ‘onvruchtbaar’ weer of

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.