Onvruchtbare Elizabeth

Elizabeth en Zacharias waren onvruchtbaar. Zij en haar man waren beiden inmiddels op hoge leeftijd gekomen (Luc. 1:7). Ze waren goede mensen, en handelde rechtvaardig in Gods ogen. Ze hielden zich aan alle wetten (uit het Oude Testament). Toch konden zij niet zwanger worden.  Tot op een dag de engel Gabriël aan Zacharias verscheen. De engel vertelde dat zijn vrouw Elizabeth zwanger zou worden. In eerste instantie geloofde hij de engel niet. Daarop volgend werd hem verteld dat hij niet meer zou kunnen spreken, totdat het kind, die ze Johannes zouden noemen, geboren zou worden.

De kracht van woorden

Waarom werd Zacharias zijn spraak weggenomen? Omdat woorden kracht hebben. Leven en dood ligt in de macht der tong (Spreuken). Ook God wist dat. Johannes, het kind dat geboren zou worden, had zo’n belangrijke rol en functie voordat Jezus zou komen, dat hij geboren moest worden. Als Zacharias negatief zou spreken, met andere woorden: als hij niet zou uitspreken dat Elizabeth zwanger zou worden van Johannes, zou het niet gebeuren! Dat is de kracht van woorden! Door zijn spraak te ontnemen kon er ook geen ‘dood’ gesproken worden. Nadat Johannes de doper werd geboren, kreeg Zacharias zijn spraak terug (Lees het hele verhaal in Lukas 1).

En zelfs Elizabeth, jouw vrouw zal een kind krijgen op haar oude leeftijd. En zij, die zei dat ze onvruchtbaar was, droeg al voor zes maanden een kind. Want met God is niks onmogelijk! (Luk 1:36,37 )

Meer weten over de kracht van woorden?

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.